Szakmai csapatunk

Előadóink

összesen több, mint 70 évnyi tapasztalattal

A szülés (…) nem csupán gyermeket eredményez. Általa egy anya is megszületik. (…) Valakinek az édesanyja, gondolod róla. És valahol létezik egy gyermek, aki anyává tette ezt a nőt (…)

Filozófiánk
A várandósság, a szülés majd később a szoptatás olyan események, amiket megismételni nem tudunk, ezért érdemes megélni, s nem túlélni őket. Ha tisztában vagytok azzal, mi zajlik le a testetekben, akkor a szülés közben fellépő görcsöket is meg tudjátok szeretni, hiszen minden egyes összehúzódással közelebb kerültök ahhoz, hogy végre kezetekben tartsátok gyermeketeket, aki több hónapon keresztül mozgott a pocakotokban!

Szakmai csapatunk felkészít Benneteket fizikailag és pszichológiailag is ezekre az eseményekre. Mivel minden kolléganőnk még aktív kórházi tevékenységet is végez, ezért napra készen tudnak segíteni Nektek bármilyen kérdésetek vagy problémátok lenne.

Tudatos Felkészülés lépései

Pozitív teszt

Az első örömkönnyek után, mielőbb jelentkezzetek be nőgyógyászati vizsgálatra! A szülővé válás ebben a percben elkezdődött. Innentől kezdve mindent már kettőtökért (vagy többetekért) tesztek.

Megfelelő Terhesgondozás

Rendkívül fontos a várandósság alatt az összes vizsgálatot időben elvégezni. Ehhez nyújt segítséget a Várandós kiskönyv 7. oldala számotokra! Illetve már a terhesség alatt olyan orvoshoz járni terhesgondozásra, akit akár fel is tudtok kérni kísérőnek, ha szeretnétek. Időben gondoljatok az orvos/szülésznő választásra, hiszen hamar megtelik a szülést vállaló orvosok és szülésznők naptára.

Tudatos felkészülés ideje

Mivel nem csak fizikai , hanem pszichológiai terhelésről is beszélünk egy szülés folyamán, érdemes már a várandósság 2. trimeszterében elkezdeni a felkészülést. Hagyjatok magatoknak időt arra, hogy fejben fel tudjátok dolgozni a történéseket, illetve “meg tudjátok beszélni” a pocaklakóval a szülés/születés folyamatát. Fontos figyelembe venni, hogy azokban az órákban a baba lesz a Főszereplő, s a mi feladatunk segíteni neki a világrajövetelben.

Ági
(Szülésznő, Tanfolyamvezető)

Széles Ági vagyok, szülésznő és gyakorló nagymama. Gyönyörű unokám, Kira és Benett is bizonyítja, hogy ezen a kis apró csodák minden várakozást megérnek.

Közel 40 éve dolgozom szülésznőként. Azért válaszottam ezt a hivatást, mivel számomra a világ legszebb folyamata, amit a kismamák és kispapák végigjárnak. Anyává, apává s családdá válnak.

Azt gondolom, hogy tapasztalatommal és naprakész szakmai tudásommal a segítségedre lehetek.

A szülésfelkészítő kurzust azért indítottam, hogy minden információt, tapasztalatot és tudást átadhassak nektek.

 

Szilvi
(TB-CSOK-és Független Pénzügyi Szaktanácsadó)

Pontosan tudom, hogy egy kisbaba érkezése nemcsak lelki, hanem pénzügyi felkészüléssel is jár. Szerencsére az Állam számos esetben nyújt támogatást és segítséget a számunkra.

Az elmúlt 10 évben pénzügyi területen segítettem hozzá a családokat a lehető legtöbb állami támogatáshoz és adókedvezményhez.

A kislányom és kisfiaim okán nem csak beszélek a témáról, hanem végigéltem minden pillanatát. Az előadáson pontosan azokról a lépésekről fogok beszélni és lehetőségekről, amikről lehet még nem is hallottál, s amikre kíváncsi vagy.

 

Ildi
(Csecsemő Ápoló, Babamasszázs oktató)

Staár Ildi vagyok, és 36 éve dolgozom újszülöttekkel napi szinten. Emellett szintén gyakorló nagymama vagyok, így én is elsőkézből tudom milyen fontos, hogy megfelelően lássuk el a kis apróságokat.

Az évek során folyamatosan képeztem magam, hogy a megszerzett tudást és  tapasztalataimat beépíthessem a napi rutinba, és most mindezeket megoszthassam Veletek.

Elsősegélynyújtó tanfolyam-és Babamasszázs oktató, illetve Schüssler só tanácsadó is vagyok.

Vallom, hogy sokat jelent a jó kezdet. Filozófiám, hogy az anyukák és csecsemőik minél harmonikusabb, boldogabb életet élhessenek.

 

Andi
(Gyógytornász, Relaxáció Vezető)

Friedrichné Nagy Andrea gyógytornász vagyok. 25 éve foglalkozom szülésfelkészítéssel, kismama-tornával, és szülészeti-nőgyógyászati fizioterápiával.

 Szülészeti-nőgyógyászati osztályos munkám mellett, a Semmelweis Egyetemen mestertanárként tanítom a leendő gyógytornászokat. Két nagy fiam van.

Célom a gyermeküket váró párok elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítése, hogy a szülés pozitív élmény lehessen.

Másik fő területem a szülés utáni regeneráció, különös tekintettel a has és a gát visszaalakulásának a folyamata. Fontosnak tartom, hogy a szülés utáni regeneráció minden anyukának célja legyen.